There was an error in this gadget

Thursday, November 12, 2009

Kursus MyIdeas dan Oracle Thinkquest

Baru - baru saya telah menghadiri kursus Myideas dan Oracle Thinkquest di BTP Port Dickson. Kursus ini diadakan untuk 15 buah sekolah bestari perluasan seluruh negara.Banyak pengajaran dan pengalaman dapat saya perolehi melalui kursus ini.


Tuesday, October 27, 2009

கண்ணீர்

கண்ணீர்

கண்ணீரைப் போல் வேறு நண்பன் இல்லை
கற்றுக்கொள் துன்பம் போல் பாடம் இல்லை
உன் நெஞ்சின் சோகம் எல்லாம் கேட்டுக்கொள்ள
உனக்கிங்கே உன்னைத் தவிர யாரும் இல்லை

பணமொன்றே எப்போதும் வாழ்க்கை இல்லை
புரிந்தாலே இதயத்தில் துயரமில்லை.

கண்ணீரைப் போல் வேறு நண்பன் இல்லை
கற்றுக்கொள் துன்பம் போல் பாடம் இல்லை

ஓர் அலை மீது போகும் இலை போல தானே
உலகில் மனிதன் வாழ்க்கை: போகும் வரை போவோம் நாமே
அதில் அகங்காரம் என்ன? அதிகாரம் என்ன?
அன்பின் வழியில் சென்றால்: கரை சென்று சேர்வோம் நாமே.

கவலை இன்றி உலகத்திலே, மனிதன் யாரும் கிடையாது
தவளைத் தாண்டி போவதனால் தாமரைப் பூக்கள் உடையாது
உன் வாழ்க்கை என்னும் கத்தியினைக் காயத்தோடு தொட்டுப்பார்
காலமோடு காயமெல்லாம் மாயமாக மறையும் பார்

கண்ணீரைப் போல் வேறு நண்பன் இல்லை
கற்றுக்கொள் துன்பம் போல் பாடம் இல்லை

தாய் கருவோடு வாழ்ந்த அந்நாளில் தானே
கவலை ஏதும் இன்றி கடவுள் போல் வாழ்ந்தோம் நாமே
பின் காசோடு கொஞ்சம் கனவோடு கொஞ்சம்
நம்மை நாமே இன்று தேடி தான் தொலைகின்றோமே

வழியில் நீயும் வளையாமல் மலையில் ஏற முடியாதே
வலிகள் ஏதும் இல்லாமல் வாழ்க்கை இங்கே கிடையாதே
வாசல் தாண்டி போகாமல் வானம் கண்ணில் தெரியாதே
காசும் பணமும் எப்போதும் கானல் நீராய் மறைந்திடுமே

கண்ணீரைப் போல் வேறு நண்பன் இல்லை
கற்றுக்கொள் துன்பம் போல் பாடம் இல்லை
உன் நெஞ்சின் சோகம் எல்லாம் கேட்டுக்கொள்ள
உனக்கிங்கே உன்னைத் தவிர யாரும் இல்லை

பணமொன்றே எப்போதும் வாழ்க்கை இல்லை
புரிந்தாலே இதயத்தில் துயரமில்லை.

Sunday, October 4, 2009

Friday, October 2, 2009

Bersama GPBNSDE

Setelah dipilih sebagai Penyelaras Bestari SJKT Vageesar, saya berpeluang mengenali GPBNSDE yang lebih berpengalaman serta berwibawa. Banyak pengajaran dan tunjuk ajar diberi oleh GPB sepanjang saya bersama.




Di Pangkor







Di Ipoh







Di Sungai Besar







Di KLIA

Saturday, September 26, 2009

MAJLIS PENDAFTARAN PERKAHWINAN

Majlis pendaftaran perkahwinan saya diadakan di Pulau Pinang pada 2hb September 2009. Ahli keluarga terdekat menghadiri majlis ini..........Majlis perkahwinan secara tradisional akan diadakan pada 5 Disember 2009.





Monday, September 14, 2009

Majlis Pertunangan




Majlis pertunangan saya telah diadakan pada bulan Jun 2008.....................da lama tu.masa tu belum ada blog...sekarang ni da ada, masuk sajalah......jangan nak usik - usik gambar ye????

My Family












Keluarga saya ni besar juga.....adik beradik saya 6 orang.....kalau termasuk ibubapa 8 orang.....
Kalau pergi melawatke, jalan - jalan mana - mana bawa juga pakcik dan makcik yang tinggal sebumbung sejak 50 tahun yang lalu................

Tuesday, August 25, 2009

Apa Itu Windows 7











From Wikipedia, the free encyclopedia

Windows 7
Part of the Microsoft Windows family

Windows 7 (formerly codenamed Blackcomb and Vienna) is the latest version of Microsoft Windows, a series of operating systems produced by Microsoft for use on personal computers, including home and business desktops, laptops, tablet PCs and media center PCs.
Windows 7 was released to manufacturing on July 22, 2009, with general retail availability set for October 22, 2009, less than three years after the release of its predecessor, Windows Vista. Windows 7's server counterpart, Windows Server 2008 R2, is slated for release at about the same time.

Development of Windows 7

At PDC 2008, Microsoft demonstrated Windows 7 with its reworked taskbar. Copies of Windows 7 build 6801 were distributed out at the end of the conference, but the demonstrated taskbar was disabled in this build.
On December 27, 2008, Windows 7 Beta was leaked onto the Internet via BitTorrent. According to a performance test by ZDNet, Windows 7 Beta beat both Windows XP and Vista in several key areas, including boot and shut down time, working with files such as loading documents; other areas did not beat XP, including PC Pro benchmarks for typical office activities and video-editing, remain identical to Vista and slower than XP.

The release candidate is available in five languages and will expire on June 1, 2010, with shutdowns every two hours starting March 1, 2010. Microsoft has stated that Windows 7 will be released to the general public on October 22, 2009. Microsoft released Windows 7 to MSDN and Technet subscribers on August 6, 2009 at 10:00am PDT. Microsoft announced that Windows 7, along with Windows Server 2008 R2 were released to manufacturing on July 22, 2009. Windows 7 RTM is build 7600.16385 which was compiled on July 13, 2009, and was declared the final RTM build after passing all Microsoft's tests internally.

Goals
Bill Gates, in an interview with Newsweek, suggested that the next version of Windows would "be more user-centric". Gates later said that Windows 7 will also focus on performance improvements. Steven Sinofsky later expanded on this point, explaining in the Engineering Windows 7 blog that the company was using a variety of new tracing tools to measure the performance of many areas of the operating system on an ongoing basis, to help locate inefficient code paths and to help prevent performance regressions.
Senior Vice President Bill Veghte stated that Windows Vista users migrating to Windows 7 would not find the kind of device compatibility issues they encountered migrating from Windows XP. Speaking about Windows 7 on October 16, 2008, Microsoft CEO Steve Ballmer confirmed compatibility between Vista and Windows 7, indicating that Windows 7 will be a refined version of Windows Vista.

Features
New and changed features

The new Action Center which replaces Windows Security Center.
Windows 7 includes a number of new features, such as advances in touch and handwritin recognition, support for virtual hard disks, improved performance on multi-core processors, improved boot performance, DirectAccess, and kernel improvements. Windows 7 adds support for systems using multiple heterogeneous graphics cards from different vendors (Heterogeneous Multi-adapter), a new version of Windows Media Center, a Gadget for Windows Media Center, improved media features, the XPS Essentials Pack and Windows PowerShell being included, and a redesigned Calculator with multiline capabilities including Programmer and Statistics modes along with unit conversion. Many new items have been added to the Control Panel, including ClearType Text Tuner, Display Color Calibration Wizard, Gadgets, Recovery, Troubleshooting, Workspaces Center, Location and Other Sensors, Credential Manager, Biometric Devices, System Icons, and Display. Windows Security Center has been renamed to Windows Action Center (Windows Health Center and Windows Solution Center in earlier builds) which encompasses both security and maintenance of the computer. The default setting for User Account Control in Windows 7 has been criticized for allowing untrusted software to be launched with elevated privileges by exploiting a trusted application. Microsoft's Windows kernel engineer Mark Russinovich acknowledged the problem, but noted that there are other vulnerabilities that do not rely on the new setting.

The Windows 7 taskbar, with the Desktop Window Manager disabled.
For developers, Windows 7 includes a new networking API with support for building SOAP-based web services in native code (as opposed to .NET based WCF web services), new features to shorten application install times, reduced UAC prompts, simplified development of installation packages, and improved globalization support through a new Extended Linguistic Services API. At WinHEC 2008 Microsoft announced that color depths of 30-bit and 48-bit would be supported in Windows 7 along with the wide color gamut scRGB (which for HDMI 1.3 can be converted and output as xvYCC). The video modes supported in Windows 7 are 16-bit sRGB, 24-bit sRGB, 30-bit sRGB, 30-bit with extended color gamut sRGB, and 48-bit scRGB. Microsoft is also implementing better support for Solid State Drives, including the new TRIM command, and Windows 7 will be able to identify a Solid State Drive uniquely.
Internet Spades, Internet Backgammon and Internet Checkers, which were removed from Windows Vista, were restored in Windows 7. Windows 7 will include Internet Explorer 8 and Windows Media Player 12.

Removed features
A number of capabilities and certain programs that were a part of Windows Vista are no longer present or have changed, resulting in the removal of certain functionality. Some notable Windows Vista features and components have been replaced or removed in Windows 7, including the classic Start Menu user interface, Windows Ultimate Extras, InkBall, and Windows Calendar. Three applications bundled with Windows Vista — Windows Photo Gallery, Windows Movie Maker, and Windows Mail — are not included with Windows 7, but are instead available for free in a separate package called Windows Live Essentials. Additionally, it is no longer possible to eliminate anti-aliased text from the user interface.

Antitrust regulatory attention
As with other Microsoft operating systems, Windows 7 is being studied by United States federal regulators who oversee the company's operations following the 2001 United States v. Microsoft settlement. According to status reports filed, the three-member panel began assessing prototypes of the new operating system in February 2008. Michael Gartenberg, an analyst at Jupiter Research said that, "[Microsoft's] challenge for Windows 7 will be how can they continue to add features that consumers will want that also don't run afoul of regulators."

Editions
To avoid running afoul of European antitrust regulations, Microsoft has chosen to ship Windows 7 without Internet Explorer in European Union member countries. It was also announced that the upgrade versions of Windows 7 would also not be available in Europe due to the possibility of needing additional testing for how upgrades would react to the versions without Internet Explorer.
Microsoft also proposed to the European Commission allowing users to download a competing browser from a "ballot" screen instead of providing a version of Windows completely without Internet Explorer installed at all. In response to criticism involving Windows 7 E and concerns from manufacturers about possible consumer confusion if a version of Windows 7 with Internet Explorer were shipped later after one without Internet Explorer, Microsoft announced that it would scrap the separate version for Europe and ship the standard upgrade and full packages worldwide.

Reception
Figures released by Amazon.co.uk in the UK shows that sales of Windows 7 in the first eight hours of trading surpassed demand of what took Windows Vista 17 weeks to achieve.

Windows 7 editions
Windows 7 will be available in six different editions, but only Home Premium, Professional and Ultimate will be available for retail sale in most countries. The other editions are focused at other markets, such as the developing world or enterprise use. Each edition of Windows 7 will include all of the capabilities and features of the edition below it. With the exception of Windows 7 Starter, all editions will support both 32-bit (IA-32) and 64-bit (x86-64) processor architectures. According to Microsoft, the features for all editions of Windows 7 will be stored on the machine, regardless of what edition is in use. Users who wish to upgrade to an edition of Windows 7 with more features can then use Windows Anytime Upgrade to purchase the upgrade, and unlock the features of those editions.
Microsoft announced Tuesday, July 21, 2009 that they will be offering a family pack of Windows 7 Home Premium (in select markets) which will allow installation on up to 3 PCs. The "Family Pack" will cost USD 149.99 in the United States.

Hardware requirements
Microsoft has published their minimum specifications for a system running Windows 7. Requirements for the 32-bit version are much the same as recommendations for premium editions of Vista, but the 64-bit version's are considerably higher. Microsoft has released a beta version of an upgrade advisor that scans a computer to see if it is compatible with Windows 7.
Minimum hardware requirements for Windows 7.

Architecture
32-bit
64-bit
Processor speed
1 GHz processor
Memory (RAM)
1 GB of RAM
2 GB of RAM
Graphics card
Support for DirectX 9 graphics device with 128MB of graphics memory (for Windows Aero)
HDD free space
16 GB of available disk space
20 GB of available disk space
Optical drive
DVD drive (only to install from DVD/CD Media)
Additional requirements to use certain features:
BitLocker requires Trusted Platform Module (TPM) 1.2 and requires a USB flash drive to use BitLocker To Go.
Windows XP Mode requires an additional 1 GB of RAM, an additional 15 GB of available hard disk space, and a processor capable of hardware virtualization with Intel VT or AMD-V enabled.

Menggunakan linux - LIVECD

Saya percaya majoriti pengguna komputer di Malaysia membesar dengan Microsft / Windows dan untuk melakukan penghijrahan dari tingkap ke kutub utara bukan satu kerja yang mudah.

Saya nak ajak anda semua bersama dengan saya dan jutaan manusia lagi yang telah insaf dan tidak mahu merompak hak Bill Gates lagi.

Untuk menggunakan linux anda perlu memenuhi beberapa syarat:
1. Boleh membaca.
2. Boleh on dan off kan komputer
3. Tahu nak masuk CD / DVD kat mana.
4. Tahu nak cucuk usb storage kat mana.
5. Boleh bersabar selama beberapa jam hingga beberapa hari.
6. Boleh mengawal diri dari berasa panik sehingga terasa ringan tangan nak telepon Linus Torvald.
7. Boleh merenung screen komputer dengan renungan tajam lagi tepat untuk beberapa jam sehari selama beberapa minggu.dan banyak lagi syarat yang boleh di atur dan susun untuk menjadi penghalang antara anda dan linux.

Langkah pertama ialah mendapatkan salinan Installation CD atau DVD distro linux.Sedikit penerangan di sini. distro adalah kata-kata lucah yang biasa digunakan untuk merujuk kepada mazhab-mazhab linux. Oleh kerana linux ini boleh di perolehi secara percuma dan diedarkan ikut suka hati maka berduyun-duyun lah orang nak menjenamakan linux ikut suka hati diorang. Antara mazhab linux popular ialah Fedora, Ubuntu, Kubuntu, Centos, Redhat, Novell SuSE dan OpenSuSE.Secara amnya mazhab-mazhab linux ini mengikut salah satu daripada dua aliran hukum yang utama iaitu Debian dan RedHat. Sebagai contoh Open SuSE adalah mazhab linux yang berteraskan kepada hukum utama RedHat manakala Ubuntu, Kubuntu adalah pengikut setia aliran hukum utama Debian.Pengikut mazhab-mazhab linux ni akan sentiasa mendakwa distro mereka yang terbagus dan terbaik walaubagaimanapun saya lebih senang sekiranya anda boleh mencuba sendiri distro-distro tersebut dan memilih yang sesuai dengan anda.

Satu perkara yang menarik tentang mencuba distro linux ini ialah hampir semua distro menyediakan LiveCD. LiveCD ini boleh digunakan untuk mencuba linux tanpa merisikokan komputer anda. Apa yang perlu dilakukan ialah:
1. masukkan CD ke tempat yang sepatutnya pada komputer anda.
2. Reboot / restart komputer anda.
3. Semasa komputer anda nak hidup ( sebelum keluar gambar windows ) biasanya ada tulisan menunjukkan cara untuk masuk ke BIOS SETUP dan CHANGE BOOT ORDER.
4. Ubah Boot order dengan memilih CD supaya boot seterusnya akan dimulakan dari CD.
5. Sekiranya anda melakukan langkah2 di atas dengan betul komputer anda akan boot dari CD dan anda akan dipaparkan dengan desktop distro linux. anda boleh terus menggunakan OS ini walau bagaimanapun kegunaannya agak terhad.Terdapat juga distro linux yang mempunyai icon install pada desktop livecd mereka. sekiranya anda berminat dengan distro tersebut, anda boleh memilih icon tersebut dan distro tersebut akan diinstall ke dalam komputer anda. Mudah bukan?

Tapi harap bersabar kerana perjalanan kita masih jauh.Kita boleh melakukannya dengan sedikit usaha atau kita boleh abaikannya dan terus bergelumang dalam dosa.

Dipetik dari: enolinux.blogspot.com

Menggunakan Command Line

Sekiranya anda biasa bekerja dengan Windows, anda pasti akan berasa selesa mengunakan antaramuka bergrafiknya dalam segala urusan. Namun adakalanya anda perlu menggunakan command line untuk mengarahkan komputer untuk melakukan sesuatu arahan atau kerja. Contohnya untuk memeriksa pemasangan sistem direct x pada komputer anda, anda akan menggunakan command lind dengan menaipkan arahan seperti "dxdiag" dan sebagainya.

Linux juga terus berevolusi dengan sokongan terhadap antaramuka bergrafik, namun ciri asalnya yang menekankan penggunaan command line tetap dipertahankan dan dibangunkan atas sebab-sebab tertentu. Kebolehan bekerja menggunakan command line ini adalah satu kelebihan di mana anda mampu untuk melakukan perubahan pada keseluruhan sistem anda mengikut kehendak anda. Namun ada juga keburukannya, anda mampu untuk merosakkan sistem operasi linux anda disebabkan oleh kesilapan yang kecil.

Baiklah kita telah bercerita secara kasar tentang command line atau boleh kita katakan ia sebagai antaramuka berasas teks. Pada sistem linux, kita boleh dapati berbagai variasi antaramuka berasaskan teks ini namun kesemuanya adalah satu program yang lebih dikenali sebagai shell (cengkerang). Shell inilah yang menjadi perantara antara pengguna komputer dan kernal (isirung) linux. Shell menerima arahan-arahan yang kita masukkan, menterjemahkan arahan-arahan tersebut kepada bentuk yang boleh difahami oleh kernal linux agar boleh diproses oleh kernal dan seterusnya menterjemahkan semula hasil pemprosesan kernal linux tadi kepada bahasa yang boleh difahami oleh kita sebagai output kepada arahan yang asal tadi.Untuk maklumat lanjut berkaitan dengan shell, boleh rujuk ke:

1. http://www.gnu.org/software/bash/
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Bash

Dipetik dari: enolinux.blogspot.com

Monday, July 13, 2009

ABOUT ME

Selamat bertemu di blog ini. Nama saya N.Thuraipandiyan. Berasal dari Pulau Pinang, pulau mutiara. Saya memulakan zaman persekolahan saya di SJKT Ladang Prye dan melanjutkan pelajaran ke SMK Taman Inderawasih. Saya telah bekerja sebagai juruteknik komputer di Asset And Material management di Perai selama setahun.

Kehidupan saya telah berubah setelah mendapat tawaran masuk Maktab Perguruan Tengku Ampuan Afzan, Kuala Lipis, Pahang pada tahun 2004. Setelah tamat pengajian pada tahun 2007, saya telah ditempatkan di SJKT Vageesar, Kuala Selangor. Saya ada pengalaman mengajar mata pelajaran Bahasa Tamil, Bahasa Melayu, Matematik, Pendidikan moral, Kemahiran Hidup, Kajian Tempatan dan Pendidikan Jasmani. Saya diminta memegang jawatan Guru penyelaras ICT setelah sekolah telah dipilih sebagai Sekolah Bestari Luar Bandar pada bulan April 2009.